Bell Schedule

DAILY SCHEDULE

MONDAY/TUESDAY/FRIDAY (traditional BELL SCHEDULE)
Hour 1 7:40-8:30 (50 minute period)
Hour 2 8:35-9:25 (50 minute period)
Hour 3 9:30-10:25 (55 minute period)
Hour 4 10:30-11:20 (50 minute period)
Hour 5 11:25 - 12:50 (Class plus a 30 minute lunch)
     1st lunch - 11:20-11:50  class 11:50-12:50 (60 minutes)
     2nd lunch - 11:55-12:25 class 11:25-11:55; 12:25-12:50 (55 minutes split)
     3rd lunch - 12:25-12:55 class 11:25-12:25 (60 minutes) 
Hour 6 12:55-1:45 (50 minute period)
Hour 7 1:50-2:40 (50 minute period)

WEDNESDAY (ODD BLOCK WITH ADVISORY schedule)
Hour 1 7:40-9:05 (85 minutes)
Advisory 9:10-9:40 (30 minutes)
Hour 3 9:45-11:10 (85 minutes)
Hour 5 11:15-1:10 (Class plus a 30 minute lunch)
     1st lunch - 11:10-11:40 class 11:40-1:10 (90 minutes)
     2nd lunch - 12:00-12:30 class 11:15-12:00; 12:30-1:10 (85 minutes split)
     3rd lunch - 12:45-1:15 class 11:15-12:45 (90 minutes)
Hour 7 1:15-2:40 (85 minutes)

THURSDAY (EVEN BLOCK/LATE START/SEMINAR schedule)
Late Start for students - 8:50am (PLC - Professional learning collaboration for teachers 7:30am - 8:50am)
Hour 2 8:50-10:15 (85 minutes)
Seminar 10:20-11:10 (50 minutes)
Hour 4 11:15-1:10 (Class plus 30 minute lunch)
     1st lunch - 11:10-11:40 class 11:40-1:10 (90 minutes)
     2nd lunch - 12:00-12:30 class 11:15-12:00; 12:30-1:10 (85 minutes split)
     3rd lunch - 12:45-1:15 class 11:15-12:45 (90 minutes)
Hour 6 1:15-2:40 (85 minutes)

1st Lunch - Science, Industrial Tech, Social Studies
2nd Lunch - Language Arts, World Languages, Business, SPED
3rd Lunch - Math, FACS, Performing Arts, PE, Health, Visual Arts

ASSEMBLY SCHEDULE


Period 1 7:40-8:20 (40 minutes)
Period 2 8:25-9:05 (40 minutes)
Period 3 9:10-9:50 (40 minutes)
Assembly 10:00-11:00 (60 minutes)
Period 4 11:00-11:45 (45 minutes)
Period 5 (Lunch A)
     Lunch 11:45-12:15 (25 minutes)
     Class 12:15-1:10 (55 minutes)
Period 5 (Lunch B)
     Class 11:50-12:15 (25 minutes)
     Lunch 12:15-12:45 (30 minutes)
     Class 12:45-1:10 (25 minutes)
Period 5 (Lunch C)
     Class 11:50-12:45 (55 minutes)
     Lunch 12:45-1:15 (30 minutes)
Period 6 1:15-1:55 (40 minutes)
Period 7 2:00-2:40 (40 minutes)

EARLY RELEASE SCHEDULE


Hour 1 7:40-8:15 (35 minutes)
Hour 2 8:20-8:55 (35 minutes)
Hour 3 9:00-9:40 (40 minutes)
Hour 4 9:45-10:20 (35 minutes)
Hour 5 10:25-11:45 (Class plus 30 minutes)
     1st Lunch - 10:20-10:50 class 10:50-11:45
     2nd Lunch - 10:50-11:20 class 11:25-10:50; 11:20-11:45 split
     3rd Lunch - 11:20-11:50 class 10:25-11:20
Hour 6 11:50-12:25 (35 minutes)
Hour 7 12:30-1:10 (40 minutes)